SEO Audit | SEO Analyse | Website check | SEO Studio

SEO Audit

Optimaliseer jouw bestaande website

Wat is een SEO Audit?

Tijdens een SEO audit of analyse voeren we een website check uit op basis van zowel technische als content factoren. Beide kunnen immers jouw online visibiliteit beïnvloeden. 

Technische factoren

Zo brengt een SEO website check aan het licht welke links niet meer werken (gebroken links) of welke pagina’s niet correct offline werden gehaald. Want haal je een pagina offline zonder verder stappen te ondernemen, dan is de kans groot dat jouw websitebezoeker op een ‘404’ foutmelding belandt, beter gekend als een ‘Oeps’-pagina. En daar houdt Google niet van.

Content factoren

Voor het contentluik wordt de pagina-specifieke SEO bekeken. Zijn alle paginatitels ingevuld, werd een pakkende metabeschrijving geformuleerd, wordt de tekst SEO-vriendelijk gestructureerd en zijn alle afbeeldingen gecomprimeerd en benoemd? 

Dankzij een diagnose van de huidige situatie komen er inzichten aan het licht die op hun beurt worden vertaald in meetbare actiepunten. Deze werkpunten worden geprioriteerd, uitgevoerd en gaandeweg geëvalueerd.

Het belang van een SEO Audit

Elke ondernemer die over een website beschikt heeft baat bij een SEO analyse. De inzichten die je tijdens een SEO audit verwerft, leiden tot een gestructureerd plan met verbeterpunten. Eens deze werkpunten worden aangepakt, kan je rekenen op een betere positie in de zoekresultaten wat bijdraagt tot meer leads of een betere conversie.

Bevat jouw website interne links die de bezoeker niet meer naar een specifieke pagina leiden, vertragen grote afbeeldingen de laadtijd van jouw website of ontbreken er essentiële SEO elementen zoals metatitels -of beschrijvingen? 

SEO Studio neemt alle aspecten voor jou onder de loep en pakt kritieke punten aan voor een betere website ranking.

SEO Audit

Boek jouw SEO audit

Schakel me in als SEO specialist en voer een SEO audit of analyse uit voor jouw bestaande website.
Een audit is de ‘way-to-go’ voor wie streeft naar een betere online vindbaarheid.

We starten met een diagnose van de huidige website (het nulpunt) waarbij data en informatie worden vertaald in werkbare inzichten.
Van hieruit worden duidelijke actiepunten bepaald in een werkrapport, met bijhorende tijdlijn.  

Wat mag je van me verwachten?

  • Website check naar technische en content issues 
  • Analyse van de zoektermen -en resultaten 
  • Pagina-specifieke SEO optimalisatie
  • Content opportuniteiten 
  • Interne en externe linkbuilding

Bij aanvang wordt het nulpunt bepaald om een toekomstige meting mogelijk te maken. Nadien volgen we jouw website ranking voor een selectie van zoekwoorden wekelijks op en sturen we bij waar nodig. Je ontvangt 2-wekelijks een beknopt rapport van de evolutie en dit gedurende 3 maanden.