Linkbuilding

Linkbuilding is het proces waarbij de ene website linkt naar een andere website. Het doel is een link te bekomen van een website met een grote online geloofwaardigheid of hoge autoriteit zodat ook jouw autoriteit toeneemt. Bekom je bijvoorbeeld een link van Het Nieuwsblad of Knack naar jouw website, dan komt dit jouw website ranking ten goede.

In de praktijk draait het om het opbouwen van relaties met websitebeheerders of copywriters actief in jouw sector of niche. Zie het als online PR. Linkbuilding is één van de belangrijkste pijlers van SEO en draagt bij tot een betere positie in de zoekresultaten.

Hoe werkt linkbuilding?

Zoekmachines zoals Google hechten enorm veel waarde aan backlinks, links van andere websites naar de jouwe. Hierbij wordt rekening gehouden met de kwaliteit en de kwantiteit van de backlinks.

Wanneer een website met behoorlijk aanzien of een grote autoriteit naar jouw site of pagina linkt, leidt de zoekmachine hieruit af dat ook jouw site toegevoegde waarde biedt aan de surfer. Er bestaan tal van gratis SEO-tools om de autoriteit van een bepaalde website na te gaan.

Websites met meer kwalitatieve backlinks worden door de zoekmachine hoger getoond in de zoekresultaten.

Linkbuilding als SEO dienst.

Linkbuilding uitbesteden

Ontbreekt het jou aan tijd of knowhow om op efficiënte wijze een linkbuilding strategie uit te tekenen? Schakel me dan in om een duurzame linkbuilding draaiboek voor jouw website uit te rollen. 

Wat mag je van me verwachten?

  • Interne linkbuilding: in kaart brengen van mogelijkheden tot interne linkbuilding. Toevoegen van interne links mits toegang tot het CMS systeem.
  • Externe linkbuilding: aanreiken van opportuniteiten o.b.v. analyse van zoekresultaten, social media, concurrentie, en de sector waarin je je als bedrijf bevindt.
  • Outreach marketing om kwalitatieve externe links te bekomen.
Je ontvangt maandelijks een rapport gedurende een periode van 6 maanden waarbij het aantal verworven links wordt vermeld.