Meer website bezoekers

Wil jij graag ook meer website bezoekers op je website? Uiteraard! Willen we dat niet allemaal? Want hoe meer website bezoekers we op onze website ontvangen, hoe groter de kans wordt op conversie. Maar hoe krijg je nu meer website bezoekers? Daar zijn allerlei marketing technieken voor. In dit blogartikel som ik degene op die voor mij het meest voor de hand liggend zijn.

5x Marketing technieken voor méér website bezoekers

Google Ads

Heb je een budget om te adverteren via Google, dan is Google Ads een prima tool om online te adverteren. Met behulp van de juiste zoekwoorden kan jij gericht adverteren in de zoekmachine van Google, of op partner websites van deze internetreus. Ben je op zoek naar een goede cursus om te leren adverteren op Google? Dan kan ik jou de Google Ads cursus van AGConsult aanraden.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is één van de meest effectieve manieren om jouw doelgroep te bereiken en hen meteen naar jouw website te lokken. Schrijf jij regelmatig nieuwe blogposts, publiceer je een gloednieuwe case, of breng je een nieuwe dienst op de markt? Laat het jouw adressenbestand weten en spoor de lezers aan een bezoek aan jouw website te brengen.

Heb je nog geen e-mailadressen? Bedenk dan een nuttige freebie voor jouw ideale klant die je beschikbaar stelt in ruil voor hun e-mailadres. Zo bouw jij in no-time een eigen adressenbestand op. 

Zoekmachine marketing

Wie investeert in zoekmachine marketing, kiest ervoor om op termijn hoger te gaan scoren in Google. Ook hier kan je met behulp van zoekwoordenonderzoek bepalen welke content jij voor jouw doelgroep gaat schrijven. De kunst is om vanuit het zoekwoordenonderzoek, de zoekintentie van jouw doelgroep af te leiden. Waarom typt iemand een bepaalde zoekopdracht in in Google, en welke informatie hoopt hij of zij daarmee te vinden. Eens je die zoekintentie omzet in een waardevol stuk content is de helft van de rit gereden.

Publiceer deze content op jouw website, optimaliseer deze voor SEO, analyseer en stuur bij om zo de online vindbaarheid van jouw webpagina te verbeteren. Ontvang je graag 5 praktische SEO-tips? Download dan jouw exemplaar van mijn gratis e-book.

Social media

Een bijzonder laagdrempelige manier om meer websitebezoekers op jouw website te ontvangen, is het gebruik van social media. Plaats je een post, story, reels of IGTV op Instagram, denk er dan aan de link naar jouw webpagina in jouw biografie of in jouw stories te plaatsen. Dit moedigt kijkers aan een bezoek te brengen aan jouw website. 

Naast het organisch bereiken van jouw doelgroep op Instagram of Facebook, je bent eraan voor de moeite bij Facebook, kan je kiezen om te adverteren op social media. Het grote voordeel van adverteren op social media kanalen is het budget. Met een klein budget kom je al een eind! 

Aurelie Anciaux stelde de cursus leren adverteren op Facebook en Instagram samen voor wie graag zelf leert adverteren. 

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij een partner website een link plaatst van haar website naar een product of dienst op jouw website. De bedoeling is dat een website bezoeker van deze partner website via die link of affiliate link, de weg naar jouw website vindt, en daar jouw product of dienst aankoopt. Per aankoop sta jij een vooraf afgesproken percentage af aan jouw collega. Een handig verdienmodel dus voor zowel jou als jouw collega!